Over het algemeen wordt tuinieren gezien als iets voor oudere mensen, maar het tegendeel is de afgelopen tijd bewezen. Tuinieren is hip! Wat is er leuker dan je eigen groente en fruit te kweken, of je tuintje mooi te onderhouden. Hiervoor kun je je aansluiten bij een tuindersvereniging. Hierbij zul je een vast bedrag per maand af moeten staan aan de vereniging voor een eigen stukje grond. Op dit stukje grond kun je alles verbouwen wat je maar wil. Ook komt het steeds vaker voor dat de gemeente een stuk land ter beschikking stelt om de mensen uit de buurt op te laten verbouwen. Hierdoor komen mensen met elkaar in contact, zijn ze lekker bezig en kunnen ze de beste tuinman in zichzelf naar boven halen. Indien je zelf een tuin of groot balkon hebt, kun je natuurlijk ook je eigen groente en fruit vanuit huis verbouwen. Bloemen en plantjes maken het plaatje vervolgens compleet. In deze blog geef ik jullie een aantal tips voor een eigen moestuin.

Groente en fruit

Er zijn verschillende groentes en fruit die uitermate geschikt zijn voor de moestuin. Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je tegenwoordig speciale kweekpotjes of groenteplantjes kopen in de supermarkt of in het tuincentrum. Hierbij kun je denken aan tomaten, basilicum of paprika. Daarnaast is het natuurlijk ook goed mogelijk om zaadjes aan te schaffen en zelf een plantje te creƫren. Succesvolle groentes om zelf te verbouwen zijn radijs, sla, tomaten en komkommers. Qua fruit kun je het beste peren en appels verbouwen. Basilicum en tijm kun je op het gebied van kruiden erg eenvoudig zelf verbouwen. Ook leuk en lekker om te verbouwen is knoflook. Steeds meer mensen gebruiken deze fijne smaakmaker door tal van gerechten. Aangezien in de herfst veel moesbakken leeg raken, vanwege de opkomende winter, is dit het ideale moment om knoflook te planten.

Let op!

Als tuinier moet je naast de groene vingers, niet bang zijn om vies te worden. Je bent immers met de natuur aan het werk. Schaf daarom een goede werkbroek en werkhandschoenen aan om het comfort in de tuin nog optimaler te maken. Naast dat insecten heel belangrijk kunnen zijn voor de natuur, zijn het tevens boosdoeners voor de moestuin. Ze kunnen in korte tijd grote schade aanbrengen aan je groente, fruit en planten. Daarbij kun je niet alle insectenbestrijders zomaar gebruiken, in verband met de aantasting van het voedsel.

Al met al komt het er op neer dat je met de juiste voorbereidingen, gegarandeerd succes kunt halen uit jouw tuintje.

Geef een reactie