Er zijn bijna net zoveel woonstijlen als dat er kledingstijlen zijn. Iedereen heeft zijn eigen smaak en ziet andere dingen graag terugkomen in huis. De verschillen tussen industrieel, klassiek, vrouwelijk en Scandinavisch zijn groot. Het combineren van meerde woonstijlen is bijna een must om het eigen te maken, maar hoe ga je van ruimtes met vier muren een plek maken met een eigen karakter? Het is eigenlijk best bijzonder hoe elk huis er anders uit komt te zien met misschien wel hetzelfde thema. In deze blog bespreken we de trends voor wonen in 2019.

Het mengen van stijlen

Je kunt voor een bepaalde stijl kiezen, je muren stucen en heel het huis in een kleur verven. Dat kan, maar dat zie je steeds minder gebeuren. Zo zagen we vorig jaar al dat mensen veel moderne en retro eigenschappen van ruimtes gingen mengen. De retro details braken het harde van de meeste moderne interieurs af. Juist dar mengen is wat wij ook dit jaar weer gaan zien. Niet alleen tussen twee totaal verschillende stijlen, maar ook tussen verschillende klassieke of juist moderne stijlen. Een huis met een overheersend landelijke stijl kan ook afgebroken worden met kenmerken van een Scandinavische woonstijl.

Niet bang voor kleur

Dit jaar zullen we veel strak gekleurde huizen voorbij zien komen. Daarmee bedoelen we dat mensen de muren netjes laten stucen en er een overweldigend blauwe kleur over laten verven. Erg gedurfd uiteraard, maar juist met een harde kleur op de muur is het mooi om een minimalistische stijl aan te houden en de ruimte in te richten met pasteltinten. De balans tussen hard en zacht wordt hierdoor benadrukt. Vooral in slaap- en woonkamers zal dit veel gebeuren. Heel tof vinden wij, want wat herrie in de tent door met kleur te spelen is gedurfd!

Hoeken

Wel zien wij dat steeds meer (ook huizen met klassieke woonstijl) steeds vaker veel hoeken bevatten. Daarmee worden niet de hoeken van de muren, maar de meubels bedoeld. Strakke banken, rechte dressoirs en dergelijke meubels blijken populair. Toch is de trend van moderne vormen ook goed zichtbaar, want naast al die hoeken in huizen komen we ook onbekende vormen tegen. Kasten in een andere vorm dan je gewend bent en een fruitschaal op hoogte. Noem maar op en er zijn mensen die het in huis nemen. Hoe ziet jouw huis er uit en welke woonstijl is jouw absolute favoriet?

Geef een reactie