Naar 30 jaar moesten wij toch maar eens gaan nadenken over een nieuwe vloer. Deze vloer is nu bedenkt met laminaat en de randen beginnen nu toch wel echt te bobbelen door het vocht en echt schoon krijg ik het niet meer. Al vind ik het heel erg zonde van het geld, ik moest er toch nog aan geloven. Daarbij vind ik ons huidige laminaat, wat dan uiteraard gewoon grofvuil wordt, erg belastend voor het milieu. Het was dan ook de vraag waar mijn volgende vloer van gemaakt zou zijn aangezien ik het milieu niet te veel wil belasten.

 

 

Groen in een ander kleurtje

Dat is eigenlijk mijn zoektocht. Ik wil een vloer die gemaakt is van producten die niet milieubelastend is. Het klinkt misschien een beetje gek hoor, zo groen en zo bezig met een lastige oplossing zoeken. Ergens gaat mijn gedachte dan ook naar de optie van een goedkope vloer bij een B-winkel maar met de gedachte dat ik dan over 5 jaar weer de vloer moet laten leggen maakt mij ook niet erg vrolijk.
Via internet kwam ik op 2 verschillende kenmerken van de materialen namelijk FSC en PEFC. Dit zijn kenmerken die alleen gebruikt mogen worden als de materialen gerecycled zijn of milieuvriendelijk zijn. Projectvloeren is de bekendste variant in dit verhaal. Op internet is hier namelijk veel over te lezen en vooral positieve verhalen van personen die er hetzelfde over denken als ik.

 

Op zoek naar de juiste vloer

Al snel verdiepte ik mij heel erg in projectvloeren. Het leek voor mij de beste optie in dit huis. Wel was het zo dat ik de vloer binnen 6 weken wilde hebben liggen in de woonkamer omdat ik mijn verjaardag dan graag wil vieren. Hoe leuk is het dan dat mijn nieuwe vloer er in ligt! Dan kan ik aan iedereen laten zien maar vooral vertellen dat het een projectvloer is.

 

Aanbieders genoeg

Al heb je aanbieders genoeg op het internet, de zoektocht het echt gecertificeerde hout is toch echt een hele uitdaging. Na een paar bedrijven te hebben gebeld kreeg ik bij een bedrijf een vriendelijke man aan de telefoon die mij met zekerheid kon beloven dat als ik bij hun de vloer aan zou kopen, de vloer zeker binnen 6 maar waarschijnlijk nog wel binnen 3 weken gelegd was. Kijk, daar houd ik van. Snelle aanpak en niet te lang treuren. We zitten nog in spanning te wachten. De projectvloer wordt als het goed is volgende week gelegd.

Geef een reactie