Afgelopen jaar ben ik op de Canarische eilanden geweest. Het was de eerste vakantie met mijn nieuwe vriend. We hebben genoten van het weer, het lekkere eten en de romantische plekken maar we hebben nog het meest genoten van de duik excursies. Hierbij hebben we verschillende dieren gezien onder water maar ook heel veel dolfijnen. Dolfijnen zijn gewoon zo grappig, ze maken continu grapjes met elkaar.

Duik virus

Nu zijn we en paar maanden verder en we kunnen wel concluderen dat zowel ik als mijn vriend zijn besmet met duik virus. We vinden het zo gaaf dat we nu alleen nog maar kijken naar vakanties waar we kunnen duiken. Mijn vriend wil nu ook in Nederland gaan duiken met een duikgroep, gelukkig zit er hier een vereniging in de buurt.
Onze volgende vakantie zal plaats vinden in Turkije, daar schijn je ook heel erg mooi te kunnen duiken. Mijn vriend heeft ons inmiddels al aangemeld bij de duik vereniging van hier uit de buurt en hij kreeg een hele lijst mee van spullen die we zelf aan moeten schaffen. Ik besloot op internet te kijken.

Wat hebben we allemaal nodig

Het belangrijkste was een wetsuit kopen, dit pak houd je warm en zorgt ervoor dat je niet nat wordt. Bij een wetsuit kopen moet je wel heel erg goed je lichaam nameten want hij moet behoorlijk strak zitten. In het buitenland is het niet zo heel erg om nat te worden want dat is warm water maar hier in Nederland bestaat er een kans dat je onderkoelt raakt onder water en dat moet je echt niet willen.
Na een paar websites hebben we onze wetsuits gekocht, nu nog de rest van de lijst. Gelukkig hebben we nog een aantal maanden tot de lessen en excursies beginnen bij de vereniging. De spullen die wij nodig hebben zijn namelijk per persoon ruim 700 euro!

Mooiste plekken van de wereld

Ondertussen zijn mijn vriend en ik bezig met een lijst waar we allemaal naar toe willen in de toekomst. In heel de wereld heb je namelijk heel erg veel mooie plekken om te duiken. Vooral Azië en Australië worden hierbij uiteraard aangeraden. Het wordt voor ons dus nog behoorlijk lang doorsparen maar het is ook wel leuk om ergens voor de sparen en ergens naar uit te kijken. Voorlopig gaan we eerst eens genieten in Turkije en hopelijk zien we daar weer nieuwe dieren in de zee die we nog niet hebben gezien op de Canarische Eilanden.

Geef een reactie