Iedereen krijgt er in zijn of haar leven wel een keer mee te maken, een verhuizing. Sommige mensen houden van verhuizen, terwijl anderen er een hekel aan hebben. Sommigen verhuizen juist weer voor de eerste keer. Verhuizen kan best een spannende en ingrijpende onderneming zijn. Er komen namelijk meer zaken bij kijken dan je zou denken. Denk bijvoorbeeld aan een verhuisbus huren of het regelen van vaklui voor de installatie of verbouwing van bepaalde zaken. In deze blog deel ik met jullie de belangrijkste tips  voor de eerste keer verhuizen. Zelf ben ik oktober vorig jaar verhuist en heb daarbij met verschillende aspecten te maken gekregen. Door dit met jullie te delen zal de verhuizing bij jullie ongetwijfeld beter verlopen.

Verhuisbus huren

Het huren van een verhuisbus is in veel gevallen een absolute must. Wanneer je vader of oom een eigen bedrijf hebben en je hun busje kunt gebruiken is dat natuurlijk mooi meegenomen. In alle andere gevallen is het raadzaam om een verhuisbus te huren. Je wilt immers dat je bank of kast netjes en onbeschadigd in de nieuwe woning geplaatst kunnen worden. Er zijn tal van verhuisbedrijven waar je uit kunt kiezen bij een verhuizing. Toch is het, in verband met het budget, raadzaam om een goedkoop verhuisbedrijf te kiezen. Uiteraard dien je wel goed de recensies te lezen en op basis hiervan te bepalen welk bedrijf het beste bij jou past.

Meubilair

Wanneer je voor de eerste keer op jezelf gaat wonen zullen er veel dingen aangeschaft moeten worden. Als je geluk hebt is je vriendin al jaren bezig met het sparen voor de uitzet, maar de rest zal toch echt allemaal gekocht moeten worden. Denk aan een bank, een televisie, een eettafel met stoelen, verschillende kasten etc. De beste winkel voor dit soort meubilair blijft in mijn ogen de Ikea, omdat ze hier voor ieder wat wils hebben. Voor een bank raad ik Seats & Sofas, mits je goed op de voorwaarden van de aanbieding let, aan. De Jysk is tevens een leuke en goedkope winkel voor meubilair. Heb je echt een klein budget, kijk dan is op Marktplaats of in de tweedehandswinkel bij jou in de buurt. Grote kans dat je met een paar leuke en bruikbare items terug komt.

Klussen

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je bij het betreden van een nieuwe woning moet klussen. Toch is het veelal zo dat je een aantal dingen wel naar eigen smaak wilt inrichten. Hiervoor kun je je vader vragen of via werkspot.nl goedkope kluslui inhuren.

Geef een reactie