Ongeveer tien jaar geleden ben ik met mijn vader, moeder en broer naar Den Haag verhuist. Ik leefde vroeger met mijn broer op zolder. We deelde hier een kamer tot ons zesde en achtste levensjaar. Mijn broer was acht, en ik was zes. Op deze leeftijd heeft mijn vader een scheidingswand tussen onze kamers gebouwd. Hierdoor kregen we elk een kleine kamer. Maar deze hadden we dan wel voor onszelf en konden we inrichting hoe we maar wilden. Dit vonden we allebei heel erg fijn. Toen mijn broer 17 werd, en ik 15, moesten we op zoek naar een nieuw huis. We pasten simpelweg niet meer in onze kleine kamers. Ook hadden we het eigenlijk wel gezien in onze huidige woonplaats. We zijn hier destijds gaan wonen zodat mijn moeder op bezoek kon bij haar zieke vader. Maar deze was gelukkig weer beter. Dit gaf ons ruimte om te verhuizen.

 

Nieuwe woonplaats

Uiteindelijk kwamen we terecht in Den Haag. Aan het randje, vlakbij Pijnacker. Mijn broer ging studeren in Delft, en ik in Rotterdam. Dit was voor mij bijna 45 min reizen elke dag. Mijn broer hoefde maar 20 min op de fiets. Toch besloot hij om op zijn twintigste, vlak voor zijn master, op zichzelf te gaan wonen. Hij had een hele mooie kamer gevonden. Deze was nog groter dan zijn huidige kamer. Ik was hier stiekem best blij mee. Dit betekende dat ik eindelijk naar zijn kamer kon. Ik sliep in een kamer van ongeveer 10 vierkant meter. Mijn broer zijn kamer was ongeveer 15 vierkante meter. Dit was een stuk groter. Ook zat deze op zolder. Dit betekende dat ik veel meer prive had. Ook dit vond ik best wel fijn. Ik vond het tijdens het avondeten heel gezellig om te kletsen, maar had soms ook behoefte aan wat tijd voor mezelf.

 

Verhuizen

Nadat mijn broer uit huis was, mocht ik naar zijn kamer. Hij had, net als ik, een heel groot bureau van ongeveer 3,5 meter lang. Deze kon niet van plek veranderen. Ook moest mijn klerenkast op dezelfde plek. Wel kocht ik een luie stoel, die had mijn broer niet. Ook zette ik het bed anders neer zodat ik een TV aan mijn voeteneinde kon zetten. Als laatste hing ik twee magneetborden op. Eén voor foto’s, en de andere voor school. Dit maakte de kamer echt af. Hoewel het in huis wat minder gezellig was, maakte mijn nieuwe kamer een hoop goed.

Geef een reactie