Het kan soms best lastig zijn om alles op rolletjes te laten verlopen. Sommige hebben mensen hebben een goed huis, nog maar een kleine of misschien zelfs helemaal geen hypotheek meer, een goede baan en een leuk gezin. Maar dit is niet altijd zo vanzelfsprekend. Als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt of je werkt bij een bedrijf dat wat minder goed loopt kan het soms niet helemaal goed gaan allemaal. Het is belangrijk om uit de schulden te blijven. Als je eenmaal in de schulden zit is het dubbel zo moeilijk om er weer uit te komen.

Een eigen bedrijf

Wanneer je een eigen bedrijf start is het erg belangrijk om te beginnen met een goed plan. Heb je hier wel genoeg geld voor? Heb je niet al te veel concurrenten in de buurt en in welke periode wil je dit allemaal gaan doen? Allemaal hele belangrijke dingen om over na te denken voordat je een eigen bedrijf gaat starten. Begin met een goed ondernemingsplan. Zet alle geldzaken op een rijtje en schrijf ook al je ideeën uit. Als je dan van plan bent om een lening af te sluiten kan de bank goed zien of ze vertrouwen in je hebben of dat ze denken dat het een lastige zaak zal worden.

Concurrentie in de buurt

Ik heb een vriendin die een eigen schoonheidssalon is gestart in de buurt van haar huis. Zij begon met een wat kleinere salon maar deze salon is nu uitgegroeid naar een aardig groot bedrijf met een aantal werknemers. Alles liep helemaal goed tot dat er een soortgelijke salon 500 meter verderop ging zitten. Dit was natuurlijk een groot probleem voor haar aangezien zij net al haar klanten bij elkaar had gesprokkeld. Toen deze salon er een tijdje zat kreeg zij steeds minder klanten omdat die andere salon qua prijsklasse veel lager zat dan haar salon. Zo ging haar salon alleen maar bergafwaarts en kon ze op een gegeven moment niet eens meer haar personeel betalen. Toen moest ze al haar eigen spaargeld (wat eigenlijk voor Privé bedoeld was) in haar bedrijf stoppen om het nog te kunnen redden. Ze heeft met verschillende mensen rond de tafel gezeten om dit zo goed mogelijk op te lossen. Ze kwamen eigenlijk tot de conclusie dat ze er beter mee kon stoppen. Soms vindt de overheid het zo erg dat een deurwaarder inschakelen noodzakelijk wordt. Zij nemen dan allerlei spullen met waarde uit je huis mee zodat je ze nog wel kunt afbetalen. Zo ver ging het gelukkig niet bij haar. Ze heeft gestreden tot het einde maar het ging helaas niet meer.

Geef een reactie