Iedereen komt dagelijks wel iets tegen wat irritant, maar eigenlijk wel snel op te lossen is. De lamp die net niet genoeg licht geeft, de gordijnen die juist net te veel licht doorlaten, de powerbank die te snel leeg gaat. Allerlei dingen wat makkelijk op te lossen is, maar waar wij eigenlijk net te lui voor zijn. Hier zijn vijf items zeker aan te raden om in huis te hebben. Maak het jezelf te makkelijk!

Heerlijk donker

Item één zijn gordijnen. Niets is irritanter dan ’s ochtends wakker worden met een straal licht op het gezicht of in een klaarlichte kamer. Gebeurt dit bij jou ook? Overgordijnen verduisterend zijn dan eens goed om naar te kijken. Een verduisterend gordijn zorgt ervoor dat een kamer volledig verduisterd is, ook tijdens de lichtste momenten van de dag. Daarnaast heeft het nog een voordeel. Dit is dat dat warmte ook wordt buiten gehouden. In de zomer is een verduisterend gordijn dus een must om te hebben! Het is beschikbaar in veel verschillende stoffen en kleuren, zodat er bij iedere kamer een bijpassend verduisterend gordijn te vinden is.

Snoeren wegwerken

Met elk nieuw apparaat dat er gekocht wordt, komt er een nieuw snoer bij. Zeker bij een bureau begint het toch wel wat vol te raken met de snoeren van de computer, een beeldscherm, een lamp, boxen en de overhangende snoeren van de computermuis, om er maar een paar te noemen. Het ziet er niet alleen minder mooi uit, overal snoeren kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Een kabelgoot is de oplossing. Een metalen bak, open aan drie zijdes, waar alle snoeren en stekkerdozen in passen. Zo hangt er niets, ligt er niets op de grond, maar kunnen alle snoeren wel gebruikt blijven worden

Geplande week

Een weekplanner is een handige manier om alles van de hele familie op een rijtje te hebben. Geen vergeten afspraken meer, geen gemiste berichten en wel een duidelijk beeld van wat er in de week gegeten gaat worden. Wat de familie erop wil, dat kan erop! Er bestaan magnetische planners die  gemakkelijk op de koelkast gehangen kunnen worden. Zo blijft iedereen up-to-date.

Niet meer dweilen

Dweilen is niet een klus waar de meeste mensen naar uitkijken. Maak het jezelf makkelijk door een dweilrobot aan te schaffen. Deze werkt vrijwel net zoals de robotstofzuiger. Doe wat schoonmaakmiddel in de dweilrobot, druk op een knopje en laat hem lekker zijn werk doen. De robot dweilt de kamer rond, terwijl jij de tijd anders kan besteden.

Lekker licht

Zit jij ook wel eens op de bank en merk je dat het toch wel donker begint te worden in de kamer? Opstaan om de lampen aan te doen, kan dan lijken op de grootste taak. Een automatische schakelaar is dan wel fijn om te hebben. Dit is een soort afstandsbediening die stopcontacten bestuurd. Met een simpele klik op de knop zullen de stopcontacten aan- en uitgaan, en de aangesloten lampen dus ook. Klinkt dat niet heerlijk?

Geef een reactie