7 fouten bij het bouwen van een magazijnwebshop Het bouwen van een magazijnwebshop is geen gemakkelijke taak. Er kunnen veel fouten worden gemaakt en er is veel planning die vooraf moet worden gedaan. 1. Het verkeerde magazijn kiezen 2. Geen rekening houden met de verzendkosten 3. Te weinig magazijnpersoneel 4. Niet genoeg ruimte in het magazijn 5. Geen rekening houden met de kosten van verpakkingsmateriaal 6. Te weinig ruimte in het magazijn magazijn voor opslag 7. Geen rekening houden met de tijd die nodig is om artikelen in en uit te pakken.

Het verkeerde magazijn kiezen

Het kiezen van het verkeerde magazijn is een van de meest gemaakte fouten bij het bouwen van een magazijnwebshop. Het is belangrijk om een ​​magazijn te kiezen dat de capaciteit heeft om aan de eisen van de webshop te voldoen. Als de capaciteit van het magazijn niet voldoende is, zal het magazijn extra ruimte moeten huren, wat duur zal zijn. Als het magazijn te klein is, worden de artikelen niet zo opgeslagen dat ze snel en efficiënt kunnen worden opgehaald en verzonden.

Personeel

Te weinig magazijnpersoneel is een andere veelgemaakte fout bij het bouwen van een magazijnwebshop. Bij het bouwen van een magazijnwebshop is het belangrijk om te bedenken hoeveel personeel je nodig hebt om het magazijn te runnen. Het niet hebben van de benodigde hoeveelheid personeel zal vertragingen veroorzaken in de klantenservice en levertijden.

Heftrucks

Niet aan heftrucks denken bij het bouwen van een magazijnwebshop is de vijfde fout bij het bouwen van een magazijnwebshop. Vorkheftrucks zijn belangrijk als het gaat om de inrichting van het magazijn. Ze worden gebruikt om artikelen van het magazijn naar de verpakkingsruimte te transporteren. De elektrische heftrucks worden ook gebruikt om de artikelen naar de verschillende expeditieafdelingen te vervoeren.

Locatie

Niet bewust zijn van de locatie van het magazijn is de derde fout bij het bouwen van een magazijnwebshop. Een magazijn kan zich overal ter wereld bevinden, maar het is belangrijk om te bedenken hoe ver het magazijn verwijderd is van het belangrijkste klantenbestand. Als het magazijn te ver weg ligt, lopen de levertijden vertraging op.

Indeling

Verkeerde beslissingen nemen over de inrichting van het magazijn is de vierde fout bij het bouwen van een magazijnwebshop. Het is belangrijk om na te denken over de indeling van het magazijn en hoe het zal worden gebruikt. Als de lay-out niet efficiënt is, kan het magazijn last krijgen van knelpunten die vertragingen veroorzaken.

Geef een reactie