Ben je van plan om je eigen huis te gaan verbouwen? Dan komen daar veel dingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een plan, het bestellen van producten, het inhuren van verschillende mensen en eventueel gereedschap. Daarnaast moet je niet vergeten dat je ondertussen ook nog ergens moet kunnen leven, slapen, eten etc. Het is daarom belangrijk om te inventariseren welke elementen er allemaal bij komen kijken. In dit artikel geven we je een aantal adviezen die ervoor kunnen zorgen dat je gemakkelijk opweg kan met het verbouwen van je woning.

Maak een plan

Een plan maken is essentieel wanneer je gaat verbouwen. In het plan verwerk je verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan alle spullen die je nodig hebt. Aan alle mensen die je eventueel zou moeten inhuren maar ook een tijdsplanning. Een tijdsplanning geeft je een indicatie van wanneer welke dingen gedaan moeten worden. Zorg ervoor dat je planning flexibel is. Een verbouwing kan altijd vertraging oplopen wanneer bijvoorbeeld producten niet aanwezig zijn of wanneer er iets onverwachts gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer er een onbekende leiding wordt ontdekt. Ook kunnen vergunning soms de reden van vertraging zijn.

Container huren

Een bouwcontainer of puincontainer voor de deur van je woning is het meest ideaal. Er zijn wel andere opties om bouwafval af te voeren, maar die zijn minder efficiënt. Bijvoorbeeld als je de keuze maakt om het bouwafval zelf af te voeren. Het huren van een bouwcontainer kost in vergelijking daarmee veel minder tijd. Bovendien hoef je in je huis of bij je huis, zoals in de tuin geen afval en puin te verzamelen. Vrijwel alles kan direct de afval- en puincontainer in. Zo houd je de omgeving en je huis tijdens de verbouwing overzichtelijk en netjes. Bovendien heb je bij het huren van een bouw- en sloopafvalcontainer de mogelijkheid om rekening te houden met de hoeveelheid puin. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals een 3 kuub container. Vanzelfsprekend zien de afvalstromen bij het aanleggen en vernieuwen van een tuin er wezenlijk anders uit dan in het huis. Een goedkope afvalcontainer huren doe je gemakkelijk online. Groenafval en/of grondafval is logischerwijs wat hier de klok slaat. Om je een antwoord te geven op de vraag wat mag er in een afvalcontainer als je je tuin gaat verbouwen of aanleggen dan is dat grondafval. Hieronder verstaan wij grond, tuinaarde, graszoden en zand, die vaak vrijkomen naar graafwerkzaamheden. Om grond apart te kunnen laten inzamelen dient het volledig schoon te zijn.

Geef een reactie