Het leven is er om een feestje van te maken. En hoe maak je nou beter een feestje van elke dag dan met sneakers? Ik ben zelf echt een sneak(er)freak, en bij elke outfit heb ik wel een paar bijpassende sneakers. Waar je alleen voor moet uitkijken met heren sneakers is dat elke gelegenheid weer om een andere soort vraagt. Ook kan je outfit nog steeds een feestje zijn als je ingetogen schoenen aan je voeten draagt. Voor de man die net zo’n liefhebber van schoenen is als ik, maar wel door de bomen het bos niet meer ziet is deze blog! Ik neem jullie mee in de wereld van heren sneakers. Ik zal verschillende types sneakers beschrijven, en vervolgens ook aangeven welke merken het beste bij dat type passen. Zo kun je binnen een handomdraai de perfecte sneaker bestellen!

De basic heren sneakers

De start van elke kledingkast begint bij goede basics. Dit geldt hetzelfde voor schoenen, en helemaal met sneakers. Als je twijfelt over wat je aan moet doen, is een neutrale maar stoere sneaker in zwart, wit of aardetinten nooit een foute keuze! De enige foute keuze die je kunt maken is je basic sneaker van een basic merk te kopen. Als het ergens bij opvalt dat je een namaak merk hebt gekocht is het wel bij de classics. Denk bijvoorbeeld aan Vans, Filling Pieces of Nubikk. Toffe merken, maar koop geen ‘fake’ want dat ziet er niet uit! Investeer in een goede basic schoen en je krijgt nooit spijt.

Maak een levendig statement met statement sneakers

Dan zijn er natuurlijk ook de sneakers die echt opvallen, en het hoofdonderdeel van je outfit zijn. Zelf ben ik bijvoorbeeld fan van Nike Jordan’s (de classics) in de meest toffe kleuren. Houd de rest van je outfit simpel voor overdag, en voor naar een feestje gooi je er een bijpassende trui of shirt bij en je ziet er slick uit. Je moet wel een beetje lef hebben, maar net als bij mij kreeg ik vanzelf lef toen ik eenmaal statement schoenen ging dragen. Kies voor de merken Off-White of Balenciaga, en je zit in een klap goed!

Heren sneakers of party kicks?

Tot slot heb je ook nog sneakers voor een wat chiquer feestje of een casual maar chique werk-uitje. Glans is hier de key naar succes. Het ziet er namelijk fancy uit, maar heeft nog wel het eigenzinnige en comfort van sneakers. Merken zoals Mason Garments en Valentino zijn echt heel chique. Opvallender zijn bijvoorbeeld de plateau sneakers van Alexander McQueen. Ook hier geldt: houdt je eigen stijl aan en je kunt nooit de mist in gaan!

Geef een reactie