Windows en Apple: twee grote rivalen in de tech wereld. Gebruikers zijn duidelijk verdeeld in twee kampen. Ben je op zoek naar een nieuwe laptop, maar weet je niet zeker of je de overstap van Windows naar Apple wil maken? Of wil je gewoon graag weten wat die dure Apple Macbooks nou zo populair maakt? Lees dan in deze blog meer over de voordelen die Apple te bieden heeft.

1 Goede batterij

MacBooks zijn duurzame laptops. En daarnaast hebben de laptops een ijzersterke batterij. De levensduur van de batterij van een MacBook is veel hoger dan de gemiddelde laptop. En als er dan eens iets mis is aan je batterij, kun je eenvoudig je Macbook batterij vervangen. Naast de algehele levensduur zal de batterij na een oplaadbeurt ook lang meegaan. Zo kan een MacBook vaak een hele werkdag draaien zonder opnieuw op te laden. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken als je eens je laptop oplader vergeet! De gemiddelde batterijduur is 12 uur, maar dit hangt natuurlijk samen met de intensiteit van het gebruik van de laptop.

2 De vormgeving

Eerlijk is eerlijk: MacBooks zijn strak vormgegeven. De slanke laptop karakteriseert zich door een minimalistisch design met fraai afgeronde hoeken en strakke lijnen. Deze laptop bewijst het: less is more! De eenvoud van het ontwerp siert de laptop. Ondanks het smalle formaat en het lichte gewicht, voelt het apparaat toch sterk aan. Dat maakt het een goede laptop voor onderweg!

3 Stabiel

Op een MacBook kun je bouwen. Het stuurprogramma van MacBooks heet macOS, speciaal ontwikkeld voor deze computers. De bouwers van de laptops en van dit aansturingssysteem werken nauwkeurig samen, zodat ze precies weten wat er speelt in de industrie. Het systeem wordt regelmatig geupdate. Dat maakt het voor virussen moeilijk om zich over Apple producten te verspreiden. Het betrouwbare systeem met automatische updates zorgt er voor dat je je nooit zorgen hoeft te maken over veiligheid van je laptop. Ook wordt vrijwel alle software en apps ook voor Apple uitgebracht.

4 Intuïtief gebruik

Apple staat welbekend om het intuïtieve gebruik van de producten. Dat maakt dat je alle programma's eenvoudig op je apparaat kunt vinden. Je hoeft eigenlijk geen instructie te lezen, want het gebruik spreekt voor zich. Zeker als je al gewend bent met een iPhone of iPad om te gaan, zul je nauwelijks verschil merken met je laptop.

5 Apparaten linken

Een groot voordeel van Apple is dat ieder apparaat van Apple eenvoudig aan elkaar gelinkt kan worden. Met jouw persoonlijke Apple ID kun je op alle apparaten inloggen en deze vervolgens samen laten werken. Via Airdrop kun je bijvoorbeeld eenvoudig gegevens uitwisselen. Ook is het Sonos geluidssysteem eenvoudig op allerlei verschillende apparaten aan te sluiten. Hoe meer producten je van Apple hebt, hoe makkelijker het gebruik eigenlijk wordt!

Geef een reactie