Ben je een echt koffiemens? Dan heb je waarschijnlijk een koffiezetapparaat. Houd je ervan om echt verse koffie te drinken? Dan heb je waarschijnlijk gekozen voor een koffiemolen. Het is dan de bedoeling dat je koffiebonen in een koffiemolen maalt. Je hoeft jezelf niet in allerlei wegen en bochten te wringen om dit voor elkaar te krijgen, want je kunt deze koffiebonen kopen in je lokale supermarkt. Het is overigens tegenwoordig ook mogelijk om je koffiebonen online te bestellen.

Het afstellen van je koffiemolen

Een koffiemolen maalt de bonen fijn. Je zou misschien denken dat alvast voorgemalen koffie ook vers is, maar dit is niet het geval. Je proeft dit dan ook zeker aan je koffie. Je zult merken dat je na het drinken van een vers gemalen kopje koffie niet meer anders wilt. Je moet deze koffiemolen overigens wel goed afstellen. Zodra je deze in een goede stand hebt afgesteld, kun je genieten van een lekker kopje koffie. Natuurlijk heeft de koffiemolen bij aanschaf al een bepaalde stand om koffie mee te zetten. Je kunt dit zo laten, maar je kunt het ook afstemmen op de manier waarbij jij je koffie lekker vind smaken. Je zult zien dat je met een beetje geduld een heel eind kunt komen.

Soorten koffiebonen

Welke koffiebonen lekker zijn is voor iedereen anders. Iedereen vindt een andere sterkte lekker. Je hebt dan ook van veel verschillende merken koffiebonen. Twee soorten koffiebonen zijn erg in trek. Dit zijn arabica en robusta. In robusta koffiebonen zit meer cafeïne, dus hier kun je  een afweging in maken. De een vind veel cafeïne lekker en de ander vind dit veel te intens. Ook dit is dus zeker iets persoonlijks. Je ziet in restaurants met goede koffie eigenlijk alleen maar koffiemolens. Hier zet je nou eenmaal echt goede en verse koffie mee. Je moet deze koffiemolen goed schoon houden, om de kwaliteit van je lekkere koffie te behouden.

Aan welke sterkte geef jij een voorkeur?

Naast dat er enkele soorten zijn als het gaat om koffiebonen, kun je wel uit meerdere soorten sterktes kiezen. Zo heb je een milde smaak, maar ook een wat krachtigere smaak. Als je echt van hele sterke koffie houdt, dan is dit ook nog mogelijk door de extra krachtige koffie aan te schaffen. Merk je dat je lichaam niet goed reageert op cafeïne, maar houd je wel erg van koffie? Dan is het mogelijk om cafeïne vrije koffie te kopen.

Geef een reactie