We leven in een wereld waar je continu keuzes moet maken. Ga ik dit kopen of niet? Ga ik op tijd naar bed of niet? En, de meest belangrijke keuze; welke raamdecoratie kies ik? Deze laatste keuze is ook meteen de lastigste keuze. Je hebt veel factoren waar je rekening mee moet houden en die je dient te implementeren in je keuzeproces. Daarnaast heb je ook gewoon veel keuze. Welke keuzes dit zijn en dus welke soorten raamdecoratie er bestaan voor jou, lees je hier. 

Plissé gordijnen

Gordijnen zijn de meest bekende populaire optie wat betreft raamdecoratie/raambekleding. Er zijn binnen de plisségordijnen ook weer keuzes te maken. Lang, kort, donker, licht, linnen of katoen; je hebt opties in overvloed. Plisségordijnen werken vaak met een handige kettingconstructie die je in staat stelt ze makkelijk op- en af te rollen. Wat altijd hetzelfde met plisségordijnen is, is dat je er hier verstandig aan doet om te kiezen voor raamdecoratie op maat. Met raambekleding op maat is het namelijk zo dat het precies past in je interieur en precies voldoet aan je wensen. Wanneer je kiest voor gestandaardiseerde maten, krijg je vaak later te kampen met problemen. Je vindt het toch nét te lang, te kort, te breed of te smal. Je vindt het toch even nét niet passen bij je interieur of bij je raam. Kortom; het is het gewoon niet. Als je kiest voor raamdecoratie op maat, heb je dit probleem niet. Vraag om advies van experts en laat je raam opmeten/doe dit zelf, dan bereik je het beste resultaat. 

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ook vrij bekend. Je kunt rolgordijnen op- of afrollen. Wanneer ze opgerold zijn, zijn ze ook meteen nauwelijks zichtbaar. Dit maakt ze een populaire optie voor mensen met grote ramen waar ze graag uitkijken. Rolgordijnen zijn daarnaast te verkrijgen in verduisterende opties, gemakkelijk te gebruiken en vaak vrij goedkoop. 

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn de minst bekende van alle soorten raambekleding die we tot nu toe hebben besproken, maar ze hebben de afgelopen jaren wel degelijk populariteit gewonnen. Deze gordijnen kun je heel gemakkelijk gebruiken. Ze zijn bevestigd aan een rails en functioneren in een paneelvorm. Even schuiven en je raam is dus afgesloten; hoe makkelijk is dat? Daarnaast is het ook nog eens zeer stijlvol, het past ook zowel in een landelijk als in een modern interieur. 

 

Geef een reactie