Je zult het vast herkennen, wanneer je ziek of verkouden bent hoor je ineens een stuk slechter. Dit is een veel voorkomend verschijnsel en komt doordat je hoofd vol zit. Zodra je weer beter wordt, zal je ook weer goed kunnen horen. Er zijn natuurlijk ook een aantal redenen waardoor je gehoor blijvend slechter is geworden. In dat geval is het goed om een hoortoestel te overwegen. Misschien niet een product waar je om staat te springen om altijd bij je te dragen, maar wel een echte verlossing wanneer je slecht hoort. In Nederland alleen al zijn er jaarlijks zo’n 150.000 mensen die een hoortoestel aanschaffen. Je bent dus verre van de enige die een hoortoestel nodig heeft en het is dan ook zeker niet iets om je voor te schamen.

 

Soorten hoortoestellen

Een hoortoestel is voor iedereen maatwerk. Daarom past een bepaald soort hoortoestel beter bij je dan bij een ander. Er zijn in principe twee soorten hoortoestellen waar je uit kunt kiezen, namelijk een voor achter het oor en een voor in het oor. Welk type voor jou het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie, aard van het gehoorverlies en budget, maar ook de ruimte in je gehoorgang kan van invloed zijn. Het meest gebruikte hoortoestel is het soort voor achter het oor. Je hebt voor dit soort verschillende maten en het hoeft helemaal niet erg op te vallen. Het soort dat je in het oor draagt, is erg klein en compact en zul je dan ook nauwelijks zien zitten.

 

Audicien aan huis

Als je erover nadenkt om een hoortoestel te nemen, zul je misschien niet weten waar je moet beginnen. Er zijn verschillende audiciens en dan moet nog bepaald worden in wat voor mate het gehoor is verslechterd en wat voor soort hoortoestel het best bij jou past. Toch hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn. Je kunt een afspraak maken om een audicien aan huis langs te laten komen. Je begint met een kennismakingsgesprek waarbij de audicien bij je thuis komt en een hoortest bij je afneemt. Aan de hand van de resultaten van de test en van je eigen eisen en wensen zal de audicien vervolgens een hoortoestel zoeken dat bij je past. Tijdens het adviesgesprek wordt dan besproken welke toestellen het beste bij u passen. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan, maar de audicien zal dit voor je doen. Het grote voordeel hierbij is natuurlijk ook dat je geen moeite meer hoeft te doen om zelf naar een locatie te moeten gaan waar een hoortest kan worden afgenomen. Dit kan dus gewoon in je thuisomgeving. Daarnaast wordt het toestel altijd in een vertrouwde omgeving afgesteld en kun je het gelijk uitproberen.

Geef een reactie