Als je van plan bent om graafwerkzaamheden uit te voeren, is het belangrijk om eerst een klic melding te doen. In dit artikel leggen we je uit waarom zo’n melding essentieel is en hoe je dit snel en eenvoudig kunt regelen met behulp van de Klic-App. Zo ben je goed voorbereid en voorkom je problemen tijdens het graven.

De noodzaak van een Klic-melding

Een klic melding is verplicht wanneer je graafwerkzaamheden gaat uitvoeren. Het doel van de melding is om schade aan ondergrondse kabels en leidingen te voorkomen. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de mensen die bij de werkzaamheden betrokken zijn, maar ook om storingen en andere problemen te voorkomen die kunnen ontstaan wanneer kabels of leidingen beschadigd raken.

Wat is een Klic-melding en waarom is het belangrijk?

Een klic melding is een aanvraag die je doet bij het Kadaster om informatie te verkrijgen over de ligging van kabels en leidingen in de grond. Deze informatie helpt je om veilig te graven en schade aan ondergrondse infrastructuur te voorkomen. Zonder een klic melding doen loop je het risico op boetes of aansprakelijkheid voor eventuele schade die je veroorzaakt tijdens het graven.

Hoe werkt de Klic-App?

De Klic-App is een handige tool die je helpt bij het doen van een klic melding. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en werkt eenvoudig en snel. Je kunt de app gebruiken om een nieuwe melding te maken, bestaande meldingen te bekijken en de status van je aanvraag bij te houden.

Stap voor stap: Klic-melding aanvragen via de app

Om een klic melding te doen via de Klic-App, volg je de volgende stappen:

  1. Download de Klic-App op je smartphone of tablet;
  2. Open de app en maak een account aan of log in met je bestaande account;
  3. Selecteer de optie ‘Nieuwe melding’ en vul de benodigde gegevens in, zoals de locatie van de graafwerkzaamheden en de gewenste ingangsdatum;
  4. Controleer je gegevens en bevestig de aanvraag;
  5. Je ontvangt nu een bevestiging van je klic melding en kunt de voortgang volgen in de app.

Tips voor een soepel proces

Om het proces van een klic melding doen soepel te laten verlopen, zijn er enkele tips die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om tijdig je melding te doen, zodat je voldoende tijd hebt om de informatie te bestuderen en je graafwerkzaamheden goed voor te bereiden. Daarnaast is het handig om de Klic-App regelmatig te controleren, zodat je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen of aanvullende informatie.

Het belang van goede communicatie en planning

Goede communicatie en planning zijn essentieel voor een succesvolle uitvoering van graafwerkzaamheden. Zorg ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van de klic melding en de ontvangen informatie over de ligging van kabels en leidingen. Plan je werkzaamheden zorgvuldig, houd rekening met mogelijke obstakels en zorg ervoor dat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt. Op deze manier verloopt het proces soepel en voorkom je onnodige problemen.

Geef een reactie