De Klic-App is een onmisbare tool voor iedereen die betrokken is bij grondwerkzaamheden. Of je nu een professional bent in de bouwsector of een particulier die een schutting wil plaatsen, met de Klic-App ben je altijd op de hoogte van de locatie van kabels en leidingen in de grond. In dit artikel leggen we uit waarom deze app zo essentieel is voor grondwerkzaamheden, hoe het werkt en welke handige extra functies het biedt.

Waarom de Klic-App essentieel is voor grondwerkzaamheden

Grondwerkzaamheden kunnen risico’s met zich meebrengen als je niet precies weet waar kabels en leidingen liggen. Door gebruik te maken van de Klic-App verklein je de kans op schade en gevaarlijke situaties aanzienlijk. Zo zorg je voor een veilige werkomgeving en voorkom je onnodige kosten door beschadigde kabels en leidingen.

Daarnaast is het in Nederland verplicht om een klic melding te doen voordat je met graafwerkzaamheden begint. Met de Klic-App wordt het doen van deze melding een fluitje van een cent, waardoor je altijd voldoet aan de wettelijke verplichtingen zonder hier veel moeite voor te hoeven doen.

Veiligheid voorop: voorkom schade aan kabels en leidingen

Om de veiligheid van zowel de werknemers als de omgeving te waarborgen, is het belangrijk om te weten waar kabels en leidingen liggen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en schade aan deze ondergrondse infrastructuur kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals gaslekken of stroomuitval. Met de Klic-App ben je altijd goed voorbereid en voorkom je dergelijke problemen.

Hoe de Klic-App werkt: een eenvoudige uitleg

De Klic-App is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Je kunt de app downloaden op je smartphone of tablet en vervolgens inloggen met je account. Daarna kun je direct aan de slag met het doen van klic meldingen. De app toont je duidelijke kaarten met daarop de locatie van alle kabels en leidingen in het gebied waar je aan het werk gaat.

De stappen om een succesvolle Klic-melding te doen

Om een klic melding te doen, volg je enkele eenvoudige stappen in de app. Allereerst selecteer je het gebied waar je graafwerkzaamheden gaat uitvoeren. Vervolgens geef je aan wat voor soort werkzaamheden je gaat verrichten en wanneer je hiermee begint. Daarna ontvang je een overzicht van alle kabels en leidingen in het geselecteerde gebied. Zo weet je precies waar je op moet letten tijdens het graven en voorkom je schade aan de ondergrondse infrastructuur.

Handige extra functies van de Klic-App

Naast het inzichtelijk maken van de locatie van kabels en leidingen en het doen van klic meldingen, biedt de Klic-App nog diverse andere handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig communiceren met netbeheerders en kun je meldingen delen met collega’s. Ook is het mogelijk om eerdere meldingen in te zien en te beheren, zodat je altijd een overzicht hebt van alle werkzaamheden waarbij je betrokken bent geweest.

Tijd besparen met slimme integraties en automatische updates

De Klic-App bespaart je tijd door slimme integraties en automatische updates. Zo hoef je niet telkens opnieuw dezelfde gegevens in te voeren en blijf je altijd op de hoogte van de meest actuele informatie over kabels en leidingen. Bovendien is de app compatibel met diverse andere softwarepakketten, waardoor je nog efficiënter kunt werken.

Al met al is de Klic-App een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die betrokken is bij grondwerkzaamheden. Met deze app ben je altijd goed voorbereid, werk je veilig en efficiënt, en voldoe je aan de wettelijke verplichtingen rondom klic melding doen. Probeer het zelf en ervaar het gemak van de Klic-App!

Geef een reactie