In de woonkamer breng je de meeste tijd door als je thuis bent. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte aan al jouw wensen voldoet. Als je veel gasten ontvangt, wil je misschien een grotere woonkamer met genoeg zitplaatsen. Als je liever tv kijkt of spelletjes speelt, heb je waarschijnlijk behoefte aan een andere indeling van de ruimte of andere meubels. Vaak is de inrichting van cruciaal belang voor een fijne leefomgeving. 

Nadat je de muren hebt geschilderd en de vloer hebt gelegd, is het tijd om de woonkamer in te richten. Het inrichten van je woonkamer kan soms een uitdaging zijn, maar gelukkig maken diverse accessoires het gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig tapijt. Een tapijt in de woonkamer is een echte blikvanger. Kies bijvoorbeeld voor een mooie, rustige kleur als je een ontspannen sfeer in je woonkamer wilt creëren. Een tapijt kan ook helpen om gehorigheid te verminderen. In deze blog bespreken we de verschillende soorten stijlen tapijten en vloerkleden. De mogelijkheden zijn tenslotte oneindig. 

Verschillende soorten vloerkleden 

Vloerkleden zijn een belangrijk onderdeel van het interieur van een huis. Ze helpen niet alleen om de kamer warm te maken, maar geven ook een luxe en comfortabele sfeer. Niet elk vloerkleed is geschikt voor alle soorten kamers, dus het is belangrijk om te weten welk type vloerkleed je nodig hebt. Rozenkelim beschikt over heel veel verschillende soorten stijlen als het aankomt op tapijten en vloerkleden. Hierdoor vind je altijd een passend vloerkleed voor jouw woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een prachtig uniek Ziegler tapijt, of ga voor een authentiek vintage tapijt in jouw favoriete kleur.

Een Ziegler tapijt voor een unieke look

Een van de meest populaire vloerkleden van dit moment is toch wel een Ziegler tapijt. Een Ziegler tapijt beschikt over een warme uitstraling en is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten kleuren. Een Ziegler vloerkleed straalt een unieke sfeer uit vanwege de diverse culturen die in het ontwerp verwerkt zitten. Het heeft veel weg van de oosterse tapijten. Ziegler tapijten worden met de hand geknoopt, en worden gemaakt in Afghanistan. 

Een vintage vloerkleed

Ben je op zoek naar een authentiek vintage tapijt? Vintage vloerkleden zijn er in verschillende kleuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vintage kleed in het geel, grijs, groen, oranje en blauw. Vintage kleed voor in de woonkamer? Een vintage vloerkleed is gemaakt van wol, zijden en katoen. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed uit Turkije, die gemiddeld zo’n 50 jaar oud is.

Geef een reactie