Het lichaam heeft vele vitamines nodig door de dag heen. Een groot deel van deze vitamines worden binnen gekregen door middel van wat mensen eten en drinken. Iedereens dieet is anders en iedereen heeft andere vitamines nodig. Daarom is het mogelijk dat iemand niet alle goede vitamines binnenkrijgt en niet in de goede doses. Extra vitamines zijn dan belangrijk om in te nemen. Ook kruiden kunnen heel voordelig zijn voor het lichaam. Niet alle kruiden zijn even bekend in Nederland. Hoort wel eens gehoord van ashwagandha?

Ashwagandha

Ashwagandha is een belangrijk kruid dat op vele manieren gebruikt kan worden. De medische naam is Withania somnifera. In de Ayurveda wordt het veel gebruikt. Ayurveda is een geneeskunst wat al duizenden jaren gebruikt wordt. Het is een holistische gezondheidsleer. Holistisch betekent dat alles wordt meegenomen. Ayurveda behandelt dan ook de fysieke, psychische, mentale en spirituele aspecten van het lichaam. Het doel van de ayurveda om de geest en de ziel in evenwicht te brengen. Zo worden ziekte voorkomen en genezen. Dan is het wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met vele aspecten. Experts en artsen kijken naar de bewustzijn van iemand, het dieet, enige bronnen van mogelijke stress, hoeveel rust iemand krijgt, de types en hoeveelheden van medicatie en hoeveel iemand beweegt. Binnen het dieet valt dus het kruid ashwagandha. In Nederland is het mogelijk om dit kruid binnen te krijgen op verschillende manieren. Ashwagandha supplement kopen kan bijvoorbeeld bij vitaminesperpost.nl.  

De actieve stoffen van de ashwagandha hebben positieve invloeden op iemands gemoedstoestand. Omdat het holistisch wordt gebruikt, bestaan er vele toepassingen van ashwagandha. Het is goed voor lichaam en geest. Veelal wordt het gebruikt bij stress en voor ontspanning bij het slapen.

Shilajit

Iets wat ook nog niet echt bekend is in Nederland, is shilajit. Dit is een kleverige zwart- bruine substantie afkomstig uit gesteentelagen in hoge bergketens over de hele wereld. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. Dit komt voornamelijk om shilajit vele mineralen met zich meebrengt, waaronder zink, ijzer, koper, lood en zilver. Hierom brengt het vele voordelen met zich mee. Om te beginnen blijft het en positieve werking te hebben op de hersengezondheid. De mineralen uit shilajit kunnen helpen om functies van de cellen te verbeteren. Hierdoor zullen energielevels op natuurlijke wijze toenemen wat chronische vermoeidheid tegen zal gaan, iets waar veel mensen tegenwoordig mee dealen. Daarnaast helpt shilajit met iemands libido en hun seksuele prestaties, kan het veroudering vertragen en kan het zelfs bloedarmoede helpen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan ijzer, iets wat zich in shilajit bevindt. Shilajit wordt verkocht onder de naam Shilajit Mumio.

Door verbeterde handelsroutes en globalisatie is het tegenwoordig mogelijk om wat hulp te krijgen uit de gezondheidszorg van andere delen van de wereld. Dit waren maar twee voorbeelden van een hele andere wereld.

Geef een reactie