Het is in deze tijd niet makkelijk om een feestje te organiseren en het is eigenlijk ook niet echt te bedoeling. Maar gelukkig zijn er betere tijden in zicht en hopen we dat we snel weer met elkaar van wat festiviteiten kunnen genieten. Volgens mij zijn we daar allemaal wel aan toe. In deze blog vertel ik hoe je dat straks handig aanpakt en hoe je er een gezonde beleving van maakt. Inmiddels hebben we wel geleerd hoe belangrijk het is om gezond te zijn. Lees je mee?

Houd je aan de maatregelen

Ook als er straks versoepelingen komen in de nu geldende maatregelen zullen we voorzichtig moeten doen. Houd je aan de maatregelen en ga verstandig met elkaar om. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Voor een hoop mensen zal het flink wennen zijn om elkaar weer te zien en veel tijd door te brengen in een groep. Misschien is het daarom handig om voor sommige mensen de eerste feestjes klein te houden. We weten inmiddels ook dat kleine bijeenkomsten enorm gezellig kunnen zijn en veel waarde hebben.

Wat is de gelegenheid?

Zo kan je natuurlijk een feestje organiseren voor een speciale gelegenheid. Een hoop mensen hebben hun verjaardag al even niet meer fatsoenlijk kunnen vieren maar er staan ook talloze aanstaande bruiden en bruidegoms in de rij die wachten tot de dag waarom ze een huwelijksfeest kunnen geven. Langzaam maar zeker wordt er al meer gepland. Nog niet voor nu, volgende week of zelfs volgende maand. Maar als we de autoriteiten mogen geloven, zouden die feestjes van de zomer zomaar eens plaats kunnen vinden.

Laat je verwennen

En dan wil je natuurlijk helemaal van het moment genieten. Je kan bijvoorbeeld bediening inhuren, als je een wat groter feest wilt geven (nogmaals, houd je ten alle tijden aan de geldende maatregelen), kan dit enorm handig zijn. Op die manier heb je alle aandacht voor jezelf en je gasten en komen er toch hapjes en drankjes op tafel. Ideaal! En een beetje verwennerij hebben we allemaal wel verdiend, toch?

Lekker en gezond

Je kan ook zelf koken, bijvoorbeeld als je het feestje klein houdt. Denk aan een dinerparty met familie, eindelijk is iedereen weer bij elkaar. Kook de beste recepten uit een koolhydraatarm kookboek. Lekker en heel gezond. Inventariseer van tevoren wat men lekker vindt en ga daar mee aan de slag. Je gasten zullen versteld staan van wat jij op tafel zet uit jouw favoriete kookboek.

Wat ga jij vieren?

Geef een reactie