Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat is niet alleen een oud gezegde, het is ook nog eens letterlijk waar. Je kunt niet slopen zonder er een zooitje van te maken. Het moet eerst slechter worden voor het beter wordt, dat is ook al zo'n cliché, maar daarom niet minder waar. Zeker wanneer je thuis gaat verbouwen kun je door de bomen het bos niet meer zien. Je woont waar gewerkt wordt. Zit in het stof en de puin. Ziet overal dingen die nog gedaan moeten worden en kunt door alle troep niet goed zien wat al gedaan is. Je zult dus de troep moeten opruimen. Een bouwbakkie kan dan uitkomst bieden. Een bouwbakkie is een vuilcontainer die specifiek geschikt is voor het (laten) afvoeren van puin en andere zaken die vrijkomen bij de sloop.

Een bouwbakkie helpt je het overzicht te bewaren

Door alle puin direct in het bouwbakkie voor je deur, in je tuin of op je oprit te deponeren, zorg je ervoor dat je goed overzicht kunt houden. Je raakt niet meer in de war van alle losse stapels troep en puin. Je maakt ruimte om van een afstandje naar je resultaten te kunnen kijken. Je kunt iedere dag, als het zware werk is gedaan, de boel weer even aanvegen om het ergste stof te voorkomen. Je houdt het dan ook leefbaar. Zelfs als je, noodgedwongen, in de verbouwing moet wonen.

Een vuilcontainer voor de sloop is een goed idee

Het is wel van belang om de juiste vuilcontainer te huren. Je mag niet zomaar alle soorten afval en puin bij elkaar in één bouwbakkie gooien. We hebben in Nederland een strakke regelgeving met betrekking tot het gescheiden inzamelen van afval en daar valt sloopafval ook onder. Op de juiste manier gescheiden afval kan gemakkelijker verwerkt en/of gerecycled worden. Hierdoor kunnen nog bruikbare delen opnieuw gebruikt worden en kunnen onbruikbare zaken op de juiste manier vernietigd of in een andere vorm hergebruikt worden.

Zet je container op je eigen erf

Je hebt dan sowieso geen vergunning nodig om tijdelijk een bouwbakkie te plaatsen. Maak je gebruik van de openbare weg? Dan kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van de vuilcontainer. Dat geldt zeker wanneer het hier om een zone met betaald parkeren gaat. Het minste dat je kunt doen blijft echter je buren te informeren over de plaatsing van het bouwbakkie en de termijn van de plaatsing. Dit voorkomt irritatie in de straat!

Geef een reactie