Vloerisolatie is een isolatiemaatregel die ervoor zorgt dat warmte niet kan ontsnappen via de vloer van je huis. Bij vloerisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebracht aan de onderkant van de vloer of in de kruipruimte onder de vloer. Dit kan verschillende soorten isolatiemateriaal zijn, zoals glaswol, steenwol, EPS of PUR.

Verbetering van het comfort in huis

Een belangrijk voordeel van vloerisolatie is dat het het comfort in huis verbetert. Door de vloer te isoleren blijft de warmte namelijk langer in huis en wordt de vloer minder koud. Hierdoor voelt de vloer comfortabeler aan en ervaar je minder tocht en koude luchtstromen in huis. Daarnaast heeft vloerisolatie ook akoestische voordelen. Het isolatiemateriaal zorgt namelijk voor geluidsabsorptie en kan zo het geluid van bijvoorbeeld voetstappen dempen. Hierdoor wordt het geluidsniveau in huis verlaagd en kun je genieten van een stillere en meer comfortabele leefomgeving.

Verlaging van de energierekening

Een ander belangrijk voordeel van vloerisolatie is dat het de energierekening verlaagt. Door de vloer te isoleren, blijft de warmte namelijk langer in huis en hoef je minder te stoken om je huis op de gewenste temperatuur te houden. Dit kan leiden tot een besparing van gemiddeld 10% tot 15% op de energierekening. Daarnaast heeft vloerisolatie ook een positief effect op het energielabel van je huis. Een beter energielabel kan resulteren in een hogere woningwaarde en kan helpen bij de verkoop van je huis in de toekomst.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Vloerisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht, afhankelijk van de situatie en de constructie van je huis. In de meeste gevallen wordt het isolatiemateriaal aangebracht aan de onderkant van de vloer of in de kruipruimte onder de vloer. Als er geen kruipruimte aanwezig is, kan het isolatiemateriaal ook aan de bovenkant van de vloer worden aangebracht. Het aanbrengen van vloerisolatie is een klus die het beste kan worden uitgevoerd door een professional. Deze kan de situatie ter plaatse beoordelen en het juiste isolatiemateriaal en -methode adviseren. Ook kan een professional de vloerisolatie vakkundig aanbrengen en ervoor zorgen dat er geen vochtproblemen ontstaan.

Conclusie

Vloerisolatie heeft dus vele voordelen: het verbetert het comfort in huis, verlaagt de energierekening en kan bijdragen aan een beter energielabel en hogere woningwaarde. Het aanbrengen van vloerisolatie is een klus die het beste kan worden uitgevoerd door een professional. Het is dan ook aan te raden om contact op te nemen met een isolatiespecialist om de mogelijkheden voor jouw woning te bespreken.

Geef een reactie