Zuid-Afrika, het land van de uitersten. Enerzijds barst het land van de natuurlijke rijkdom en prachtige dieren, terwijl er anderzijds heel veel armoede heerst en de criminaliteit hoog is. Zuid-Afrika is een land aan de zuidpunt van het continent Afrika. Het land heeft een erg rijke koloniale geschiedenis en heeft een Nederlandse oorsprong. De Nederlanders kwamen er in de 17de eeuw met de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). Ook de apartheid speelt een grote rol in de geschiedenis van het land. Vanwege de koloniale geschiedenis kent het land zowel een zwarte als een blanke bevolking. Afrikaans is de officiële taal van het land, een taal dat enigszins klinkt als het Nederland. Zuid-Afrika heeft 3 hoofdsteden, Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein, welke allen een Nederlands-georiënteerde naam hebben. Nu je iets meer te weten bent gekomen gaan we het hebben over de vakantie naar Zuid-Afrika.

Reizen

Jaarlijks reizen duizenden Nederlanders naar Zuid-Afrika. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder de safaritochten, de wandeltochten of het bezoek aan familie. Ook vrijwilligerswerk is erg populair in Zuid-Afrika. Goed om te weten is dat het in Zuid-Afrika in de zomermaanden winter is en in de wintermaanden zomer. Dit betekent dat je qua weer het beste naar Zuid-Afrika kunt reizen in de Nederlandse winter, aangezien de temperatuur in Zuid-Afrika dan het hoogst ligt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar walvissen dan kun je weer beter in de Zuid-Afrikaanse winter naar dit land reizen, aangezien de kans om ze te zien dan het grootst is. Ook de dieren in het safaripark zullen in de winter actiever zijn dan in de zomer. Over deze safari zal ik zo meteen meer vertellen. De temperatuur in de winter ligt rond de 20 graden, wat perfect weer is voor wandelen. De tafelberg in Zuid-Afrika is een erg populaire beklimming.

Dieren spotten in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bekend om zijn wilde dieren en eindeloze hectares wildpark. Je kunt in Zuid-Afrika zelfs de ‘Big Five’ spotten en overnachten in een super leuke safaritent. In zo een tent heb je uitzicht over het Afrikaanse landschap en overnacht je letterlijk tussen de wilde dieren. Kijk er dus niet gek van op als er een giraf op je veranda staat of een slang in je bad ligt. Ook walvis spotten is een erg populaire activiteit in het Afrikaanse land. Vanaf juni komen de immens grote beesten aan land rondom Kaapstad om te broeden. De dieren blijven hier tot ongeveer november en gaan daarna de wijde zee weer op. Een ontmoeting met deze unieke diersoort is een absolute must gedurende jouw reis naar Zuid-Afrika.

Geef een reactie