Afgelopen paar weken worden mijn vriendin en ik wakker van een hard geluid midden in de nacht. Het lijkt van buiten te komen. We zijn net verhuisd naar een nieuwe woning en vinden het maar een naar gevoel dat we niet weten waar het geluid vandaan komt. Het enige wat we nu weten is dat het van de voordeur lijkt te komen, net buiten. Mijn vriendin en ik woonden tot voor kort allebei in onze eigen studentenwoning. De kleine units van 30 vierkante meter waren we beide ontgroeid en daarnaast hadden we beide behoefte aan samenwonen. De grootste reden heb ik alleen nog niet genoemd. We vonden het beide in groot belang dat we, wanneer we zouden gaan samenwonen een kat zouden nemen. Het is een essentiële eerste stap binnen een relatie. We hebben het wel vaker over kinderen hebben, maar dan moet je eerst oefenen. Wij wilden dat doen door een kat te nemen. Niet eentje, maar twee! 

Verhuisdieren

Het is belangrijk dat je een kat een maatje geeft om mee te spelen als je weg bent van thuis. Daarom keken mijn vriendin en ik naar verhuisdieren. Dit zijn dieren die mensen niet meer willen of kunnen onderhouden omdat ze het land uit moeten of gaan. Deze dieren komen dan online te staan, vaak met een maatje. Het is gemakkelijk om een set van twee  te vinden die elkaar al tof vindt. Op die manier kan je ze gemakkelijk in een nieuwe omgeving plaatsen. De katten hebben elkaar en zullen dus gemakkelijker acclimatiseren dan wanneer ze alleen zouden verhuizen.

De dief is gevonden

Ik vertel dit omdat na enkele weken rusteloos geslapen te hebben mijn vriendin en ik elkaar aankeken en besloten samen op onderzoek uit te gaan. Het geluid bleek niet van buiten te komen zoals we als eerst dachten. Het was een hard geritsel, maar we zagen dat er zowel buiten als binnen niets kapot was. Hoe kon dit? We keken elkaar aan en toen realiseerde we, midden in de nacht, dat beide katten zoek waren. Plots hoorde we het geritsel nog een keer en besloten we de camerabeelden van onze camera beveiliging set in de keuken te bekijken. Op de beelden was te zien dat beide katten in de kartonblok met elkaar aan het worstelen waren. Als een van ons naar de keuken liep om te onderzoeken waar het geluid vandaan kwam renden ze snel terug naar hun mandje. Camera's zijn dus niet alleen handig om dieven op te sporen maar ook kleine deugnieten zoals katten!

Geef een reactie