Heb jij ook zin om een nieuwe hobby te ontdekken? Jezelf even helemaal verliezen in iets wat je gewoon leuk vind om te doen, omdat het kan. Even kort ontsnappen aan de realiteit en je ook je tijd nog eens goed besteden, wie wil dat nu niet? Misschien ben je het puzzelen inmiddels wel zat, spendeer je veel te veel tijd op je telefoon of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Nog op zoek naar inspiratie? Dan lees je in dit artikel meer over verschillende hobby’s die je binnenshuis en buitenshuis kunt doen. Zo hoef je je geen enkel seizoen te vervelen.

 

Hobby’s buiten de deur

Hoewel de zomer op haar einde loopt kun je nog prima een leuke hobby buiten de deur zoeken. Je kunt gaan voor een actieve hobby en de omgeving opnieuw ontdekken op de fiets of wandelend. Sla eens een keer een andere straat in dan normaal of volg een fietsroute langs mooie plekken. Ook kun je je skeelers weer eens uit de kast trekken voor een rondje door een natuurpark of een bootcamp in de buitenlucht volgen. Ook zijn er verschillende sporten die je buiten en binnen kunt beoefenen. Houd je meer van ontspanning, dan kun je de rust opzoeken met bijvoorbeeld vissen. Met een koelbox vol lekkers en je blik op oneindig is een relaxte middag gegarandeerd.

 

Hobby’s binnenshuis

Eerlijk is eerlijk, niet iedere dag van het jaar willen we graag buiten iets ondernemen. Hoewel het goed is om je dagelijkse portie frisse buitenlucht tot je te nemen zitten we ook graag tussen de vertrouwde muren van ons huis. Het is dan ook maar goed dat er onwijs veel hobby’s zijn die je binnenshuis kunt uitproberen. Laat je creatieve brein de vrije geest door te tekenen, schilderen of verven of maak je eigen sieraden en kleding, helemaal naar jouw smaak. Sta je graag in de keuken, verras dan je vrienden, en natuurlijk jezelf, met zelfgemaakte taarten, cakes, koekjes of andere lekkernijen. Wedden dat iedereen vervolgens graag bij je op bezoek komt? Zit je graag achter de computer, kijk dan eens tussen de playstation plus abonnementen als je jouw game skills wilt verbeteren. Je kunt trouwens ook een xbox gift card vragen als je verjaardag eraan komt. Ook helemaal in is het zogenoemde ‘flippen’ van meubels. Sla bij de kringloopwinkel een oud meubelstuk op de kop, maak ‘m weer als nieuw in een modern jasje en geef hem een mooi plekje in huis. Zin om bij te verdienen met je nieuwe hobby? Probeer de meubels dan weer door te verkopen op tweedehands sites of social media. Zo heb je niet alleen een leuke tijdsbesteding, maar verdien je er ook nog eens iets aan.

Geef een reactie