Hoorde iemand op het schoolplein nu echt ‘Pokemon’ roepen? Heb je dat wel echt goed verstaan? Je dacht misschien dat Pokemon ouderwets is en niemand het er meer over heeft. Niets is minder waar. Pokemon is cooler dan ooit en naast de games van Pokemon die je op verschillende consoles kan spelen, zijn de Pokemon kaarten ook weer helemaal terug.

Handje klap

Wat deed je ook alweer met die Pokemon kaarten? Je kon ze in ieder geval in pakjes kopen en uitpakken. Dat was altijd een onwijs spannend moment. Wat zal er in het pakje zitten? Als je een hele zeldzame kaart had, dan kon je daar mee uitsloven op school. Grote kans dat er dan wel kinderen op je afkwamen en deze kaart graag wilden. Een populaire manier om aan de kaart te komen was dan ‘handje klap’. De uitdager koos ongeveer een even goede kaart als de jouwe en jullie sloegen met de kaart in je hand tegen elkaars hand. Je liet de kaarten dan op de grond vallen en van welke kaart het plaatje naar boven lag, die had gewonnen. Het was eigenlijk puur gebaseerd op geluk.

Pokemon kaarten kopen kan je nog steeds. Dus de spanning van vroeger kan je weer helemaal herbeleven. Tegenwoordig zijn bepaalde Pokemon kaarten heel veel geld waard. Als je dus veel geluk hebt verdien je niet alleen je uitgegeven geld terug, maar verdien je ook daadwerkelijk nog iets aan de kaarten.

Booster box

Naast pakjes Pokemon kaarten kan je ook op een andere manier kaarten verkrijgen. Hoe dan? Door een Pokemon booster box kopen. Het verschil tussen de booster box en een gewoon pakje kaarten is dat een booster box 36 van die pakjes bevat. Je hebt met een booster box dus 36 pakjes om te openen in plaats van 1. Daarnaast heb je met een booster box een grotere kans om zeldzame kaarten te krijgen en dus kaarten van waarde te krijgen. Als je geld wil verdienen aan je Pokemon kaarten kun je dus beter een booster box kopen dan een los pakje.

Het grappige is dat je die booster box altijd stond aan te staren toen je in de winkel stond. Het was toen al bijzonder dat je daar een pakje uitkreeg. Nu kan je zo’n booster box gewoon voor jezelf kopen. Als je nog kaarten op je zolder hebt liggen, is nu het moment om ze daar vandaan te halen. Wie weet  ga je er nog goed aan verdienen.

Geef een reactie