Heb je ooit gehoord van de term ‘motor all risk verzekeren‘? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en leggen we uit hoe je een motorverzekering kunt afsluiten. Laten we beginnen!

Een motor all risk verzekering is een verzekering die alle risico’s dekt die je als motorrijder kunt tegenkomen. Dat betekent dat het niet alleen de schade dekt die je aan anderen toebrengt (wat verplicht is volgens de Nederlandse wet), maar ook de schade aan je eigen motor, zelfs als de schade jouw schuld is.

Met andere woorden, het is de meest complete verzekering die je kunt krijgen voor je motor. Maar is het voor iedereen geschikt? Laten we dat eens bekijken.

Wat is een motor all risk verzekering precies?

Een motor all risk verzekering, ook wel bekend als een volledig cascoverzekering, biedt de meest uitgebreide dekking voor je motor. Het dekt niet alleen de schade die je aan anderen toebrengt, maar ook de schade aan je eigen motor, ongeacht of het jouw schuld was of niet.

Daarnaast omvat het ook diefstal, brand, stormschade en zelfs vandalisme. Kortom, een all risk verzekering zorgt ervoor dat je altijd met een gerust hart kunt rijden.

Waarom zou je voor een all risk verzekering kiezen?

De keuze voor een all risk verzekering hangt af van verschillende factoren. Ten eerste speelt de leeftijd en de waarde van je motor een rol. Heb je een gloednieuwe, dure motor? Dan is het misschien een goed idee om deze te motor all risk verzekeren.

Aan de andere kant, als je een oudere motor hebt die niet veel meer waard is, dan is een WA-verzekering misschien voldoende.

Voor- en nadelen van een all risk verzekering

Het grote voordeel van een all risk verzekering is natuurlijk dat je bijna voor alles gedekt bent. Maar deze uitgebreide dekking komt wel met een prijs. All risk verzekeringen zijn over het algemeen duurder dan andere soorten verzekeringen.

Daarnaast kan een all risk verzekering in bepaalde situaties overbodig zijn. Als je bijvoorbeeld alleen in het weekend rijdt en je motor veilig in een garage staat, dan is het risico op schade of diefstal kleiner.

Het proces van het afsluiten van een motor all risk verzekering

Als je besluit om je motor all risk te verzekeren, dan is het proces van het afsluiten van de verzekering vrij eenvoudig. Je moet eerst verschillende aanbieders vergelijken om te zien welke de beste voorwaarden en prijzen biedt.

Vervolgens vul je online een formulier in met wat persoonlijke informatie en details over je motor. Het systeem berekent dan de premie en als je hiermee akkoord gaat, kun je direct je motorverzekering afsluiten. Zo simpel is het!

Geef een reactie